Acne

Acne is één van de meest voorkomende huidaandoeningen en kan op elke leeftijd ontstaan, maar met name in de puberteit. Het is een vervelende aandoening die zorgt voor puistjes en mee-eters op het gezicht, decolleté of rug. Door de acne kunnen er ontsierende littekens ontstaan waardoor het beeld onrustig kan worden. Het zorgt regelmatig voor een bepaalde onzekerheid, waar wij je graag van af helpen. Acne is namelijk heel goed te behandelen!

Hoe ontstaat acne?

Onze huid heeft duizenden talgklieren. Deze kleine poriën produceren huidvetten, ook wel talg genoemd. Dit zorgt ervoor dat de huid soepel blijft. Als er teveel talg wordt geproduceerd, dan raken de uitgangen van de talgklieren verstopt, waardoor ontstekingen ontstaan. Wanneer deze kapot gaan in de huid en daar komen bacteriën bij, dan vormen er zich vervelende puisten of mee-eters. Als deze zijn weggetrokken, of we hebben er per ongeluk aan gekrabd, dan kunnen er rode plekjes of littekens achterblijven. Andere oorzaken van acne zijn hormonale afwijkingen, afschilfering van de huid, stress, omgevingsfactoren of erfelijkheid. Daarnaast is bewezen dat zuivelproducten ook invloed kunnen hebben.

Acne kan na jaren van productgebruik nog steeds aanwezig zijn. Hoe komt dit? Vaak zijn producten voor acne te agressief en onttrekken te veel talg. Hierdoor wordt de huid te droog. De huid gaat dit vervolgens compenseren door juist meer talg te maken. Zo ontstaat een vicieuze cirkel blijft de acne in stand.

De behandeling van acne

Tijdens de intake bekijkt de huidtherapeut samen met jou wat voor acne je hebt, hoe dit is ontstaan en wat we ertegen kunnen doen. Het doel van de behandeling is niet alleen om de huidige onzuiverheden en littekens te verminderen, maar ook om deze in de toekomst te vermijden. Tijdens de intake wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld. Dit kan bestaan uit behandelingen in de praktijk, maar ook jouw eigen dagelijkse huidverzorging wordt bekeken. Het verbeteren van de huid gaat geleidelijk. Het is daarbij belangrijk om adviezen van je huidtherapeut op te volgen en ook thuis aan de slag te gaan met producten. De behandelingen kunnen ook samengaan met die van een dermatoloog of huisarts.

Mogelijke behandelingen
Intakegesprek

Intakegesprek huidtherapie

Heeft u een huidprobleem en wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Graag bekijken wij samen met u de mogelijkheden! Een intake is geheel kosteloos en vrijblijvend.
Acnetherapie

Acnetherapie

Tijdens acnetherapie wordt de huid gereinigd van onzuiverheden als puistjes, mee-eters en gerstekorrels. Hierdoor wordt het huidbeeld rustiger.
Skinpen

Medische micro-needling

Er worden microscopisch kleine huidperforaties gemaakt met vibrerende naaldjes. Hierdoor wordt de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd. Dit verbetert de huid en vult eventueel littekenweefsel op.
Peelings

Peelings

Door het aanbrengen van vloeistoffen op zuurbasis, wordt ervoor gezorgd dat de huid zichzelf sneller vernieuwt. Dit maakt de huid egaler en steviger en vermindert onzuiverheden.
Peelings

Toskani Spot Out behandeling

De SPOT OUT is een behandeling om dieper gelegen pigmentvlekken te behandelen. Dit doen we door 1 behandeling in de praktijk uit te voeren, waarna u zelf thuis aan de slag gaat.
Producten Medik8

Product- en huidadvies

Benieuwd wat u zelf kunt doen om uw huid in een optimale conditie te houden? Tijdens een persoonlijk product- en huidadvies brengen wij onze expertise graag aan u over!
Camouflagetherapie

Camouflagetherapie

Camouflagetherapie is gericht op het minder zichtbaar maken van en huidprobleem. De camouflerende producten maken de huid egaler en rustiger.

Intake inplannen

Laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om de afspraak vast te zetten. U kunt enkele voorkeursdata opgeven binnen onze openingstijden.

 • Ma
  13:00 – 21:00
 • Di
  08:30 – 17:00
 • Wo
  08:30 – 12:00
 • Do
  08:30 – 17:00
 • Vr
  08:30 – 15:00
 • Za
  09:00 – 12:00 (1x per maand)

Plan een intake

Vrijblijvend en kosteloos!

Om u de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website gaat u hier automatisch mee akkoord. Wilt u meer informatie? Klik dan hier.