Acne littekens

Acne gaat vaak samen met rode vlekjes of littekens die achterblijven na een puist. Ze geven een storend en onrustig uiterlijk en worden veroorzaakt door dieper gelegen ontstekingen of door het krabben en/of uitdrukken van puistjes. Ze zijn met name te zien op het voorhoofd, wangen en op de bovenkant van de rug en schouders.

Hoe ontstaan acne littekens?

Niet bij elke vorm van acne blijven meteen littekens achter. Het is vaak te zien bij de vormen van acne waar grote ontstekingen een rol spelen. Hierdoor moet de huid zichzelf vanuit dieper gelegen huidlagen gaan herstellen, wat resulteert in littekens. Oppervlakkige ontstekingen en beschadigingen kunnen zich gaan uiten in rode of grijs/blauwe verkleuringen. Bij de blanke huid zijn deze meestal roze en bij de donkere huid zijn deze grijziger van kleur. Meestal trekken deze na enige tijd weg, maar soms kunnen ze ook aanwezig blijven.

Het is van belang om acne op tijd te behandelen, zodat er zo weinig mogelijk littekens ontstaan. Hoe meer beschadigingen, hoe groter de kans dat het blijvend is. Trek op tijd aan de bel en ga in gesprek met je huidtherapeut. Zij kunnen je begeleiden in dit traject!

De behandeling van acne littekens

Het behandelen van acné-littekens is in eerste instantie gericht op het verminderen van de acne. Zodra dit onder controle is, zijn er verschillende behandelingen mogelijk om jou verder te helpen. Hiermee kunnen we de roodheid en diepere littekens verbeteren. Daarnaast kunnen de behandelingen ondersteund worden door goede producten met actieve werkstoffen. We adviseren je graag in wat het best bij je huid past!

Mogelijke behandelingen
Intakegesprek

Intakegesprek huidtherapie

Heeft u een huidprobleem en wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Graag bekijken wij samen met u de mogelijkheden! Een intake is geheel kosteloos en vrijblijvend.
Acnetherapie

Acnetherapie

Tijdens acnetherapie wordt de huid gereinigd van onzuiverheden als puistjes, mee-eters en gerstekorrels. Hierdoor wordt het huidbeeld rustiger.
Skinpen

Medische micro-needling

Er worden microscopisch kleine huidperforaties gemaakt met vibrerende naaldjes. Hierdoor wordt de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd. Dit verbetert de huid en vult eventueel littekenweefsel op.
Peelings

Peelings

Door het aanbrengen van vloeistoffen op zuurbasis, wordt ervoor gezorgd dat de huid zichzelf sneller vernieuwt. Dit maakt de huid egaler en steviger en vermindert onzuiverheden.
Peelings

Toskani Spot Out behandeling

De SPOT OUT is een behandeling om dieper gelegen pigmentvlekken te behandelen. Dit doen we door 1 behandeling in de praktijk uit te voeren, waarna u zelf thuis aan de slag gaat.
Littekenmassage

Littekentherapie

Littekentherapie kan bestaan uit een combinatie van verschillende behandelingen. Dit om het litteken te verzachten, te versoepelen en minder zichtbaar te maken.
Producten Medik8

Product- en huidadvies

Benieuwd wat u zelf kunt doen om uw huid in een optimale conditie te houden? Tijdens een persoonlijk product- en huidadvies brengen wij onze expertise graag aan u over!
Camouflagetherapie

Camouflagetherapie

Camouflagetherapie is gericht op het minder zichtbaar maken van en huidprobleem. De camouflerende producten maken de huid egaler en rustiger.

Intake inplannen

Laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om de afspraak vast te zetten. U kunt enkele voorkeursdata opgeven binnen onze openingstijden.

 • Ma
  13:00 – 21:00
 • Di
  08:30 – 17:00
 • Wo
  08:30 – 12:00
 • Do
  08:30 – 17:00
 • Vr
  08:30 – 15:00
 • Za
  09:00 – 12:00 (1x per maand)

Plan een intake

Vrijblijvend en kosteloos!

Om u de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website gaat u hier automatisch mee akkoord. Wilt u meer informatie? Klik dan hier.