Oedeemtherapie

Oedeem is een vervelende aandoening waarbij er vocht wordt vastgehouden in een of meerdere ledematen. Door middel van verschillende methodes kunnen we ervoor zorgen dat het vocht afneemt en weer gestabiliseerd wordt. Oedeemtherapie is een verzamelnaam van verschillende behandelmethoden tezamen.

Manuele lymfedrainage

Manuele lymfedrainage, ook wel MLD genoemd, is een massage die bestaat uit zachte pompende bewegingen. Zo wordt het netwerk van lymfevaten gestimuleerd om het lymfevocht af te voeren. Daarnaast versoepelt het verhard weefsel.

Taping

Hierbij wordt tape op het oedeemgebied aangebracht om de afvoer van lymfevocht te bevorderen. Doordat de tape de huid licht optilt wordt er meer ruimte gecreëerd in- en rondom het weefsel, waardoor vocht zich beter kan verplaatsen. Doordat er bewogen wordt met de tape, zorgt het voor een kleine micro-massage. Dit zorgt voor de afvoer van het vocht.

Therapeutische elastische kousen

Om de vermindering van vocht te behouden kunnen we u doorverwijzen voor therapeutische elastische kousen of andere compressiemiddelen.

Huidverzorgingsadviezen

Naast behandelingen zullen we u ook huidverzorgingsadviezen meegeven. Een huid met oedeem is kwetsbaar en vaak droog. Het is belangrijk om de huid goed te verzorgen zodat wondjes en infecties worden voorkomen.

Vergoeding

Mogelijk wordt de behandeling van oedeem deels of geheel vergoed door uw zorgverzekeraar. In uw polisvoorwaarden staat of u hiervoor in aanmerking komt.

Plan een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek

Benieuwd of een van de behandelingen bij u past? Of wilt u weten of er nog andere behandelmogelijkheden zijn? We informeren u graag tijdens een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek.  De huidtherapeut is direct toegankelijk, waardoor u hiervoor geen verwijzing nodig heeft van een huisarts of specialist.

Huidaandoeningen waarbij deze behandeling wordt toegepast
Litteken

Littekens

Een litteken ontstaat na de genezing van een wond. Ze kunnen ons belemmeren bij het bewegen, of de huid ontsieren. Ontdek wat de huidtherapeut voor u kan betekenen.
Oedeem in enkel

Oedeem

Bij oedeem is er sprake van vochtophoping in één of meerdere ledematen. Mogelijke oorzaken zijn een beschadigd lymfesysteem (lymf-oedeem) of een chronische aandoening (veneus- of lip-oedeem).

Intake inplannen

Laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om de afspraak vast te zetten. U kunt enkele voorkeursdata opgeven binnen onze openingstijden.

 • Ma
  13:00 – 21:00
 • Di
  08:30 – 17:00
 • Wo
  08:30 – 12:00
 • Do
  08:30 – 17:00
 • Vr
  08:30 – 15:00
 • Za
  09:00 – 12:00 (1x per maand)

Plan een intake

Vrijblijvend en kosteloos!

Om u de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website gaat u hier automatisch mee akkoord. Wilt u meer informatie? Klik dan hier.