Camouflagetherapie

Camouflagetherapie is een goede methode om huidoneffenheden te verminderen, als er geen andere behandelingen mogelijk zijn. Het kan bij vele huidproblemen worden toegepast. Bijvoorbeeld bij littekens, roodheid, couperose, wijnvlekken, pigmentproblemen, tatoeages of acne. Het zorgt ervoor dat de plekken minder opvallen en u zich daardoor zelfverzekerder voelt. Camouflage is vrijwel onzichtbaar! Het is simpel en makkelijk thuis toe te passen. We leggen u graag uit hoe u dit zelf kunt doen.

De behandeling

Huidtherapie Potters werkt met Dermacolor. Deze medische producten bevatten veel pigmenten waardoor zij heel dekkend zijn. De poeders en fixeersprays zorgen ervoor dat de camouflage veeg- en watervast wordt gemaakt. Daarom is het bijvoorbeeld zeer geschikt tijdens een bruiloft, of warme zomer.

Tijdens de behandeling wordt er gezocht naar een camouflagekleur die past bij uw huidskleur. Als deze kleur gevonden is, zal de huidtherapeut u stap voor stap uitleggen hoe u de producten het beste thuis kunt gebruiken. Daarna is het mogelijk om deze producten voor u te bestellen zodat u er thuis mee aan de slag kunt.

Vergoeding

Mogelijk wordt deze behandeling deels of geheel vergoed door uw zorgverzekeraar, vanuit de aanvullende verzekering. In uw polisvoorwaarden staat of u hiervoor in aanmerking komt.

Plan een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek
Benieuwd of deze behandeling bij u past? Of wilt u weten of er nog andere behandelmogelijkheden zijn? We informeren u graag tijdens een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek.  De huidtherapeut is direct toegankelijk, waardoor u hiervoor geen verwijzing nodig heeft van een huisarts of specialist.
Huidaandoeningen waarbij deze behandeling wordt toegepast
Acne gezicht

Acne

Acne zorgt voor puistjes en mee-eters in het gezicht, decolleté of op de rug. Het ontstaat vooral ontstaat op jongere leeftijd. Acne kan zorgen voor een bepaalde onzekerheid, waar wij je graag vanaf helpen.
Acnelittekens

Acne littekens

Acne kan resulteren in achterblijvende littekens en rode vlekjes. Bijvoorbeeld op de wangen of het voorhoofd. Met de juiste behandeling en producten kunnen wij dit verbeteren.
Litteken

Littekens

Een litteken ontstaat na de genezing van een wond. Ze kunnen ons belemmeren bij het bewegen, of de huid ontsieren. Ontdek wat de huidtherapeut voor u kan betekenen.
Pigmentvlekken

Pigmentvlekken

Pigmentvlekken zijn donkerbruine verkleuringen, die ontstaan door ophoping van pigmentcellen. Vaak worden ze donkerder in de zomer, wanneer de huid meer aan zonlicht wordt blootgesteld.
Couperose

Couperose

Couperose uit zich als rode of blauwe bloedvaatjes in het gezicht. We zien dit vooral op de neus, kin en wangen. Kenmerkend is een plotselinge rode verkleuring van de wangen, bij inspanning of pittig eten.
Rosacea

Rosacea

Rosacea is een chronische ontstekingsaandoening die gepaard gaat met couperose. Kenmerkend zijn de bijkomende branderigheid, jeuk, droogte en de grove huidstructuur.

Intake inplannen

Laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om de afspraak vast te zetten. U kunt enkele voorkeursdata opgeven binnen onze openingstijden.

 • Ma
  13:00 – 17:00
 • Di
  08:30 – 17:00
 • Wo
  08:30 – 12:00
 • Do
  08:30 – 17:00
 • Vr
  08:30 – 17:00
 • Za
  09:00 – 12:00 (1x per maand)

Plan een intake

Vrijblijvend en kosteloos!

Om u de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website gaat u hier automatisch mee akkoord. Wilt u meer informatie? Klik dan hier.